17.9.2011

Iiro Rantala, Jazz pianisti, Trio Töykeät

Iiro irti-ohjelmaa joskus katsellessa ja miehen uskomatonta soittamista ihaillessa päätin kokeilla tehdä Iirosta karikatyyrin.

Tänään aloin tutkiskelemaan Painter X ohjelman pikanäppylöitä ja niiden ohjausta wacomin pikanäppäinten kautta. Tarkoittaa sitä, että wacomin pöytälevyssä on näppäimiä, joiden toiminnan voi määrätä haluamakseen. Esim. jokin nappula tallentaa työn automaattisesti eikä tarvitse aukoa useita valikoita....tai sitten jonkin nappulan takana on undo eli peru-käsky, jolloin virheen sattuessa pääsee kätevästi takaisinpäin työhistoriassa, viiva/veto kerrallaan.

...no päätinkin ottaa Painterin työkaluksi Rantalan kuvantekoon, koska tässä ohjelmassa sivellinjäkeä ja struktuuria saa helpommin aikaiseksi kuin CS3 ohjelmassa. Toisaalta nyt pitkästä aikaa Painter tuntuu todella vaikealta, kaikki jutut ovat hieman eri tavoin ja eri paikassa.

Laitan oheen välivaiheita...yksi juttu mihin pyrin tässä työssä on unohtaa zoomaus eli maalaan koko ajan samaan kokoon, enkä zoomaa kuvaa suuremmaksi. Yritän päästä pois turhasta pikkunysväämisestä...

Hahmottelua ja Painterin
kanssa sähläämistä









Valokohtia, varjonsävyä,
hiuksia, Iiromaisuutta

































Lisää Iiromaisuutta,
vähän Jazzia
kuvaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti