9.10.2015

Pääministeri Juha Sipilä Suomen Kuvalehden kannessa 9/10/2015. Lisukkeena Matti Vanhanen ja Jyri Häkämies poliittisessa "nukke"teatterissa



SK tilasi kuvituksen tiukalla aikataululla. Keskiviikkona iltapäivästä tuli soitto, jossa kerrottiin mitä olisi tarvis tehdä. Kansikuva ja jutun yhteyteen 3 henkilöä käsittävä kuvitus. Toimituksesta tuli kuvaidea...maanantaiksi pitäisi olla valmista. Ajattelin, että ehdin luonnostella 2 iltana mutta varsinainen maalaustyö pitää päästä aloittamaan viimeistään pe-iltana.

Luonnosteluun olisi pitänyt malttaa käyttää enemmän aikaa, koska se kostautui heti kun aloitin itse maalaamisen. Häkämiehen kanssa en meinannut päästä yhteisymmärrykseen millään...välillä hän muistutti enemmän Ilkka Kanervaa, välillä ei ketään.

Luonnos Matti Vanhasesta. Häntä piirsin n. 2x 1,5h ja tuli tunne, että toinen versio riittää maalauspohjaksi. Kiire oli koko ajan koska hahmoja tuli tehdä kaikkiaan 4. Muista tein yhden luonnoksen, osa onnistui kohtalaisesti, osa taas ei.





















Siirsin kaikki luonnokset samalle pohjalle photoshoppiin, jotta saisin sävyt kaikkiin suht´ samanlaiset.












1. luonnoksesta tuli tulla kannen kasvot ja lopuista jutun henkilökarikatyyrit kaikkine muine lisukkeineen.

Sitten vain maalaamaan...ja maalaamaan. Tuli tehtyä pyöreitä päiviä ja alaselässä vihloi kahvia hakiessa. Välillä ulos kävelylle ja tuulettamaan päätä. Kävi mielessä, että on tämäkin hommaa. Maalata "hauska" kuva lehteen. Käyttää siihen valveillaoloaika vkonloppuna..ja vähän päälle.

Yksi seikka tässä työssä oli erilaista mitä aiemmin. Siihen tuli toimintaa. Nukketeatterimaista kepeillä hutkimista..ja sen kuvaaminen tuntui hauskalta haasteelta.

Juttukuvitus

























Yläosa teatterilavastetta on eduskuntatalon yläosa, verhot "pylväät" taipuneena sivuille ja alaosa puhemiehen pöydän etumus. Nukkemaiset kädet vaivaavat nyt. Niitä olisin ainakin muokannut enemmän jos olisi ollut reilummasti aikaa. Lisäksi hahmot irtoavat vielä liikaa taustasta, joten ongelma on sävypuolella ja hahmojen ulkoreunoissa...pehmennystä + tummennusta värillä niin ei pomppaisi noin irti.

Sitten kannen kimppuun. Ajatus lattialle heitetystä käsinukesta oli päässä. Tein ensin nuken suorana mutta se näytti liian asetetulta, joten hain kaapista kankaan ja taivutin sen malliksi pöydälle. Se toimi mallina nuken vartalon taitteelle.

Kansikuva

Kuva toimitukseen ja kokeilu kansipohjaan. Taustan varjoa päätettiin kokeilla vaaleampana ja se oli oikea ratkaisu.





















Pieni fiksaus taustan varjoon













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti