25.9.2011

Kohta voi keskittyä pelkästään blogin varsinaiseen aiheeseen

...eli maalaamiseen, piirtämiseen yms.Eikä sivustolle eksy mitään muuta, esimerkiksi kalastukseen viittaavaa.

Syksy saapuu sateineen mutta onneksi vielä löytyy aurinkoisiakin päiviä. Pääsee väriloistostakin hieman nauttimaan vaikkakin paras ruska tuntui nuutuvan sateiden alle.

Vesi on noussut joessa myös sananmukaisesti kohisten.

Aiemmat harripaikat ovat jo kovemman virtauksen alla, joten pitänee lähteä katsomaan minne eväkkäät ovat siirtyneet.


















Isommat tuntuvat pitävän hiukan
rauhallisemmasta virrasta.

Kuvan kaveri on yhden aamupäivän kalastussession ensimmäinen,
otti tyypillisesti jo aiemmin hyväksi havaitusta paikasta.
Kahlaamalla paikan alapuolelle
heitto ylävirtaan, kalan oletetun paikan yli
perhot virran mukana alas, samalla ehtivät vajota hieman
ja kiinni.

...tai itseasiassa tässä tapauksessa piti heittää kahdesti,
koska ensimmäinen kontakti kalaan oli vain
pieni "nyky"
mutta koska usein suurempienkin harrien otti voi olla
varovainen, heitin kohdan uudestaan.

Pikkuinen oli hiukan alle 45cm, eli tähän jokeen ihan
kelpo syömäkala....

Vinkki:
-harreja (suolistettuna muttei suomustettuna)
-merisuolaan (pari tuntia)...liiat suolat huuhdotaan pois ennen pönttöön laittoa
-savupönttöön n. 30 min
-kalat nopeasti pois pöntästä, niiden on oltava kuumia koska
-voita, tilliä ja hiukan sitruunapippuria sisään, voi sulaa ja mehevöittää kalaa
-kääritään kuumat kalat folioon
-syödään n. vartin "tekeytymisen" jälkeen

Jätän suomun, koska savustettuna "nahkominen" on näin helpompaa ja siistimpää, nahka lähtee levynä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti