23.7.2011

Kalakaverin aiheuttama inspiraatio piti saada paperille

Tenojoen yläosia tuli koluttua vajaa parin viikon ajan (täytynee kuitenkin vielä lähteä uudestaan;) ja kaikenlaista mukavaa sattui ja tapahtui. Lohta tuli ja muutamia meritaimeniakin...ja uutta tuli opittua tästä huippumukavasta harrastuksesta.

Kalakaverilleni sattui pieni haveri jokivarressa, josta oheinen kuva on "muunnelma". Hän kaatui kyljelleen (kivi pyörähti jalan alta) noin polvivedessä. No mitä se haittaa, onhan perhokalastajilla kahluuhousut?...ja parhaimmissa malleissa jopa vedenpitävät vetoketjut!

Vetoketju pitää kuitenkin sulkea mikäli haluaa jokiveden pysyvän housujen ulkopuolella. Kaverillani ei ollut, joten noin 18 litraa Tenoa tyhjennettiin housuista rantakiville. Samassa sukelluksessa sai kännykin vettä, joten sim-kortti vaihtoi telakkaa.
Malli (vetoketjuttomilla housuilla varustettuna)
Malli (vetoketjullisilla housuilla varustettuna
...jotain on unohtunut, jäikö kahvinkeitin
päälle vai ....??)




Sävykorjailua jälkeenpäin.  Yläkuva oli 1. vaihetta, jossa kaikki osat olivat paikallaan mutta loppufiksaus puuttui. Kontrastin lisääminen ja kylläisemmät sävyt puuttuivat, joten ne ja pari muuta korjausta tuli tehtyä lopulliseen työhön. Suurennoksesta näkyy myös alkuperäinen viivapiirros, jota en halunnut maalata "piiloon" vaan jätin osittain näkymään. Ääriviiva tuo työhön sarjakuvamaisuutta, joka mielestäni sopii tunnelmaan hyvin.

Mikäli joku ihmettelee outoa oranssia sekasotkua veden pinnalla niin se on ns. rannari eli runningline. Yleensä kalastustilanteessa pidetään noin metri vapaata lenkkiä....

2 kommenttia:

  1. Moi, tarkistin blogisi ja on sanottava että Suomesta löytyi lopultakin kansainvälisesti huipputason karkatyyritaiteilija.
    Onnea ja menestystä

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kiitos ja vielä kerran Kiitos "mehevästä" palautteesta.

    VastaaPoista